Wachttijden

De aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het moment dat u zich bij ons meldt voor het maken van een afspraak, tot het moment dat u voor een eerste intakegesprek gezien kunt worden.

Behandelwachttijd
Dit is het aantal weken tussen het moment na het eerste intakegesprek en de start van de daadwerkelijke behandeling. Deze wachttijd kan ontstaan doordat na het eerste intakegesprek eventueel nog onderzoek gedaan moet worden. Of dat u moet wachten tot er plaats is voor een specifieke behandelvorm, die voor u geschikt is. Deze wachttijd kan dus per persoon verschillen.

Wachttijden zijn onder andere afhandelijk van het jaar budget dat wij van uw zorgverzekeraar krijgen en van de voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt. Het kan gebeuren dat het budget voor een bepaalde verzekering snel op raakt of dat de voorwaarden het niet toelaten dat er meer patienten worden aangenomen.
Op dit moment is er een aanmeldstop voor:

  • onderzoek en behandeling Autisme
  • onderzoek/diagnostiek zonder behandeling

 Specialistische GGZ
Gemiddeld
Aanmelding Behandeling
4 wk 10 wk

 Basis GGZ
Gemiddeld
Aanmelding Behandeling
4 wk 10 wk

De vermelde wachttijden zijn een inschatting voor cliƫnten die zich nieuw aanmelden. De wachttijden zijn slechts een indicatie. Soms duurt het langer, bijvoorbeeld door uw specifieke behandelvraag of als u graag door een bepaalde hulpverlener gezien wilt worden. Maar u kunt ook sneller aan de beurt zijn als er eerder een behandelplek vrij komt. Omdat de wachttijden een indicatie zijn, kunt u geen rechten ontlenen aan deze informatie.
Wachttijden te lang?
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u namelijk ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zgn. treeknormen).

10 april 2024